Newgarden hu

Miskolci Kórház Szülészet | Miskolci Albérlet Olcson

Fontos közügyről és közpénzek felhasználásáról lévén szó Miskolc város és Borsod-Abaúj-Zemplén Megye lakosainak joga van tisztán látni az őket érintő, nyertes pályázati források keretösszegének felhasználását. Ezért kérjük Önt, hogy költséghelyenként tételesen lebontva a kérelmünkben megjelölt közérdekű adatokat elektronikus formában, az idevonatkozó törvényi szabályok és a 15 napos határidő betartása mellett, a levelezéskor használt email címre részünkre megküldeni szíveskedjen"—olvasható a Facebook-csoport pénteki bejegyzésében. A miskolci szülészet-nőgyógyászattal kapcsolatban jelenleg több rendőrségi nyomozás is folyamatban van. Ezeknek a részleteiről a későbbiekben számolunk be. KAPCSOLÓDÓ CIKKEK Kórház Miskolc Szülészet összevonás

Miskolci kórház szuleszet

2019. december 23. 14:43 - szerző: Kun J. Viktória Egyre szövevényesebb ügy a Miskolci Semmelweis Tagkórház Szülészet-nőgyógyászati Osztály beolvasztása a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházba. Egy kórházi dolgozók által írt júniusi levél megjelenése után négy nő állt ki elsőként az osztály védelmében. Facebook-csoportot alapítottak és petíciót indítottak útnak. Előbbinek ma már több mint nyolcezer tagja van. Indítsunk onnan, hogy egy olyan intézményről beszélünk, ahol évente 2300 szülést vezényelnek le, ami az összevonás után 4500-ra emelkedne. (2018-ban pontosan 2317, míg amegyei kórházban 2176, összesen 4493 gyermek született. ) Ez a szám az országban a legnagyobb osztályokon, klinikákon is épphogy meghaladja a háromezret. A Semmelweis Tagkórház Szülészet-nőgyógyászati Osztály 1994-ben, 2010-ben és 2014-ben elnyerte a "Bababarát kórház" címet, 2011-ben és 2013-ban "Az év szülészete" oklevelet kapta, valamint 2018-ban az osztály szülőszobáján dolgozó szülésznők "Kiváló munkacsoport" címet kaptak a kórház vezetőségétől.

Irgalmasrendi kórház

miskolci albérlet olcson

Miskolci albérletek olcsón

Azzal érvelt a kórház, hogy ugyanazokat a feltételeket biztosítottak minden szülő nő számára, a bíróság viszont nem fogadta el ezt a védekezést. A kórház nem tudta pontosan megmondani, milyen összegű hozzájárulásokat fogadtak el: 1000 és 5000 forint között mozoghatott ez az összeg. Bár az intézmény állította, minden esetben adtak nyugtát a befizetésről, az eljárásban ezeket nem tudták bemutatni. Azt sem tisztázta a kórház, hogy a szülésznők tájékoztatták-e a kísérőket, milyen jogcímen kérnek tőlük pénzt a zsilipruháért. "Ti cigányok úgyis csak a pénzért szültök" Nem először marasztalják el hátrányos megkülönböztetésért a miskolci kórházat, a két évvel ezelőtti esetről az Index számolt be. Egy roma nő, aki itt hozta világra második gyermekét, panaszeljárást indított az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) előtt a szülészeti osztályon tapasztalt bánásmód miatt. Elmondása szerint szülés közben a szülésznő rászólt, hogy ha még egyszer kiabál, felpofozza és az arcába nyomja a párnát. A szülés után a kismama bocsánatot kért, amiért kiabált vajúdás közben, erre az őt ellátó orvos közölte vele, hogy ha még egyet kiabált volna, behívja a pszichiátert, elveteti tőle a gyereket és "nem lehet gyese".

Szülőszobák | Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály

miskolci kórház szuleszet

Megkezdte működését a járványkórház Miskolcon, és ez a szülészet sorsát is befolyásolhatja | Országszerte

  1. RECEPTGYŰJTEMÉNY INGYEN - receptgyűjtemény
  2. Milliós bírságot kapott a miskolci szülészet romák diszkriminációja miatt - Abcug.hu
  3. Miskolci albérletek
  4. Kórház budapest
  5. Miskolci barlangfürdő
  6. Szülőszobák | Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály
  7. Miskolci alberletek

Miskolci albérlet

miskolci albérletek olcsón

Milliós bírságot kapott a miskolci szülészet romák diszkriminációja miatt - Abcug.hu

Beolvasztása nemcsak több mint 150 munkatársat, hanem 250 000, nagyrészt miskolci embert érint, akiknek az ellátását a hosszú évtizedek alatt megteremtett magas szintű szakmai értékek szerint végzik. Fotó: Miskolci Semmelweis Tagkórház Szülészet-nőgyógyászati Osztály És folytassuk azzal, hogy az Orbán- kormány kiemelt fókusza a család és a szülések számának növelése, ehhez pedig megannyi programot hirdet, támogatást oszt. Jelesül például itt, Miskolcon 500 millió forinttal segítette ezt a célt, legalábbis Rétvári Bence államtitkár országgyűlési beszámolója szerint, aki két parlamenti felszólalásra válaszolva mindenkit megnyugtatott, hogy bezárásról szó sincs. Kijelentéseinek a szépséghibája csak az, hogy az általa említett 500 millió forintnak pillanatnyilag nincs nyilvános nyoma. Sejthető, hogy kizárólag a megyei kórházhoz folytak be ezek a pénzek, a Semmelweis Tagkórházban viszont ebből a pénzből még csak egy tisztasági festésre sem futotta, más forrásból oldották meg. Bár a jogszabályok szerint az ilyen pénzek elszámolásáról, akárcsak egy intézmény gazdálkodásáról, közbeszerzésekről folyamatos tájékoztatást kell adni, erre jó ideje nem volt példa.

A kórházban évek óta szednek pénzt az öltözetért, erre utal a cikke, ami 2013 elején született, ebben a kórház nem is tagadta, hogy pénzt kér azoktól, akik nem visznek magukkal kispapa szettet. "Az alapítvány bevétele nemes célokat szolgál, a szakdolgozók továbbképzését, az osztály otthonosabbá tételét, műszereinek részbeni beszerzését. Ezek anyagi fedezetét sem a tb-finanszírozás mértéke, sem a dolgozóink bérezettsége nem biztosítaná" – nyilatkozta akkor Nagy Gábor orvosigazgató, osztályvezető főorvos. A kórház magyarázata szerint azért van szükség a hozzájárulásra, mert a kórház nem tudja saját zsebből kifizetni az öltözetek költségét. Úgy tudjuk, a miskolci gyakorlat egyáltalán nem példanélküli, a 2-3 ezres összeg viszont kirívónak számít, még a budapesti szülészeteken sem kérnek el ennyit az egyszer használatos öltözetért. Sok helyen a folyosókon elhelyezett automatákból lehet megvenni a higiéniás szettet, jellemzően 500-1500 forintért. Az ügyben eljáró Európai Roma Jogok Központja Alapítvány (ERRC) számításai szerint az elmúlt években évente körülbelül 1100 esetben fizethettek az öltözetért.

Majd hozzátette, hogy "ti cigányok úgyis csak a pénzért szültök". Ebben az eljárásban is az ERRC látta el a jogi képviseletet. Az EBH megállapította, hogy megsértették a nő emberi méltóságát és az egyenlő bánásmód követelményét. A kórház elfogadta a döntést, befizette a kiszabott 500 ezer forintos bírságot, valamint vállalta, hogy a honlapján 60 napra közzéteszi a jogsértést megállapító határozatot Tetszett a cikk? Ossza meg! Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!

5 éves terv, 2024 | Sitemap